Vad gör
WiseCloud?

WiseCloud

WiseCloud erbjuder outstaffing och rekrytering inom IT.

Outstaffing är en typ av distans-anställning när en anställd person utför alla arbetsuppgifter för ett företag (er) som är officiellt anställd av en Outsourcing-byrå eller bemanningsbolag (WiseCloud). Vi tar hand om allt från rekrytering, anställning och introduktion, till lön, HR, kontor och teknisk support. Precis som om det vore en direktanställd i ert företag. Vår modell bygger på att vi tar ut en rullande månadsvis administrativ avgift för att hantera allt kring en anställning i Filippinerna. Till skillnad mot vanlig konsultuthyrning så gör vi inga påslag på den lön som ni kommer överens om med den anställde.

Rekrytering

Vi är specialiserad på IT kompetens. Med lång erfarenhet av IT och rekrytering har vi kunskap och erfarenhet att hitta och selektera fram rätt kompetens.

01. Kravspecifikation tas fram

Vi upprättar en kravprofil tillsammans med er genom att stämma av förväntningar på kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper hos kandidaterna du söker. Vi arbetar strukturerat och sätter från start en tydlig projekt och tidsplan. Vi intervjuar gärna några utvalda medarbetare i ert företag för att lära känna företaget och dess företagskultur. Denna kravspecifikation och intervjuer kan göras på svenska eller engelska.

02. Projekt och tidsplan bearbetas

En plan för arbetet görs internt hos WiseCloud för att sedan presenteras för er. Planen innehåller tidsramar, förväntat resultat och kontraktsförslag. Vi berättar också i samband med detta hur vi letar efter kandidater för de olika positionerna. Allt anpassas efter vilken typ av kandidater vi skall hitta, en Grafisk designer kräver en annan planering än en mjukvaruutvecklare t.ex. Projekt och tidsplanen tillsammans med kontraktsförslaget är på engelska.

03. Sök efter kandidater

Direkt när ni har godkänt projekt och tidsplan så påbörjas jobbet med att hitta rätta kandidater i våra utvalda kanaler. Vi har en egen upparbetad databas med talanger som vi redan har varit i kontakt med, samt ett stort nätverk som vi söker i. Vi annonserar efter behov i de största jobbsiterna som finns i Filippinerna för att hitta exakt rätt kandidat. Löpande under tiden så informeras ni hur det går i processen.

04. "Podium candidates"

Parallellt med punkt 3 så görs intervjuer av kandidater online eller på plats i Manila av våra erfarna rekryterare. Vi sållar ut de 3 bästa som presenteras för er. Om vi tror att vi kan hitta bättre kandidater om vi utökar söktiden en vecka så meddelar vi er om att det borde göras. Dessa 3 kandidater som vi kallar "Podium candidates" kommer att presenteras för er och vi kommer att planera och föreslå vidare hantering. Tester, djupintervjuer av oss, intervju av er personal och annan hantering kommer att göras för att hitta den eller de som går vidare.

05. Slutkandidaten

Om en av de 3 kandidaterna går vidare till vad vi kallar "Joboffer talk" och är en tilltänkt anställd så görs en bakgrundskoll på personen, referenscheck och andra åtgärder som man normalt gör i Filippinerna. Innan "Joboffer talk" så kommer vi överens med er om vad vi skall erbjuda den tilltänkta i lön och andra förmåner. I "Joboffer talk" presenterar vi vårt erbjudande och kommer förhoppningsvis överens. Startdatum presenteras tillsammans med andra villkor.

WiseCloud

HR (Human Resources)

Med vår svenska arbetskultur och arbetsmiljö sticker vi ut mot andra arbetsgivare och säkerställer alla anställdas välmående. Vi ser till att den anställde får en bra onboarding hos WiseCloud och i ert företag. Löpande har vi månatliga avstämningar med alla anställda där vi säkerställa trivsel, välmående och att samspelet mellan er och den anställde fungerar bra.

Lönehantering

Vi hanterar den anställdes lön, skatt, pension och sjukförsäkring. Trygghet och balans mellan arbete och privatliv är viktigt för oss. Därför erbjuder vi våra anställda betydligt bättre villkor med försäkring, sjukfrånvaro och semester än vad som är standard i Filipinerna.

Kontorsutrymme

Vårt kontor ligger beläget i distriktet BGC i High Street South Corporate Plaza som byggdes 2015. BGC är en stadsdel som anses vara en kopia av Manhattan med breda avenyer och skyskrapor.

Det viktiga för oss är dina anställda skall trivas och kunna göra ett bra jobb. Internet och andra kommunikations­vägar är väl fungerande i huset.

Parkering för cyklar, träningsrum, och dusch­möjligheter gör att personalen har alla möjligheter att röra på sig. Fönster från golv till tak i lokalerna gör att man låta ögat vila på annat än dataskärmar. Centraliserad kylning, säkerhet och annat gör detta till en ypperlig plats för era anställda. Inne på kontoret har de en arbetsplats med extra skärm (27") på monitorarm, tangentbord och mus som standard. Den anställde tar med sig sin laptop eller annan utrustning. Konferensrum med kamera och stor skärm finns att tillgå. För alla så ingår det kaffe, dricka och kanske det absolut viktigaste, Fika! Självklart bjuder vi på svenska kanelbullar varje dag på kontoret!

IT-Support

Vi erbjuder ett standardpaket där det ingår laptop och support. Finns det speciella behov till hård och mjukvara så skräddarsyr vi inköp och support för er kommande rekrytering.